Aankoop woning of huis

AANKOOP WONING OF HUIS

U wilt een woning of appartement kopen in Curaçao en bent u op zoek naar een betrouwbare partij die u hierbij daadkrachtig bij kan helpen?

VOORKOM PROBLEMEN EN ONNODIGE KOSTEN

Het kopen van een woning is voor niemand een fluitje van een cent. Er komt veel bij kijken en er kan dus veel misgaan. Bij de aanschaf van een bestaande woning spelen bovendien allerlei aspecten een rol, die niet aan de orde zijn bij de koop van een nieuwbouwhuis. Voor nieuwbouw gelden vaste prijzen en bouwgaranties. Die zekerheden ontbreken bij resales. Juist daarom is het zinvol te overwegen om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Vanwege onze kennis van de markt en ervaring zijn wij bij uitstek geschikt om u gedurende het hele aankoopproces te ondersteunen.

Het is belangrijk te weten dat wanneer u uw droomhuis heeft gevonden, u te maken krijgt met de makelaar van de verkopende partij. Deze behartigt de belangen van de verkoper en niet uw interesses. Dat alleen al maakt het verstandig een aankoopmakelaar in te schakelen. Bovendien hebben wij de expertise om uw belangrijke vragen te beantwoorden. Vragen zoals ‘Hoeveel is het huis waard?’, ‘Wat moet ik bieden?’ en ‘Is een bouwtechnische keuring gewenst?’. De kosten van een aankoopmakelaar verdient u heel snel terug. Wij kunnen gedurende het hele traject uw belangen voor ogen houden en met name scherpe prijsonderhandelingen voeren.

WANNEER SCHAKELT U EEN AANKOOPMAKELAAR IN?

 • Voor u start met zoeken

Wij kunnen u helpen uw eisen en wensen voor uw droomhuis helder in beeld te krijgen. Onze ruime ervaring en deskundigheid zal ook goed van pas komen bij het vinden van het gebied dat voor u het meest geschikt is. Als aankoopmakelaar zullen we u wijzen op de voorzieningen en faciliteiten in de verschillende wijken en de specifieke gebieden, die het nauwst aansluiten bij uw woonwensen.

 • Als u uw woning heeft gevonden

Als u uw zoektocht zelf heeft gedaan en de ideale woning heeft gevonden, kunt u ons inschakelen voor het vervolgtraject. Wij kunnen u adviseren of de vraagprijs voor de woning reëel is en helpen met de prijsonderhandeling. Tevens kunnen wij zeggen of er nog zaken zijn die verder uitgezocht dienen te worden en of alle papierwerk in orde is. Dat alles voorkomt onaangename en niet zelden kostbare verrassingen.

UW VOORDELEN

 • De aankoopmakelaar helpt uw droomhuis te vinden, hij is bekend met de omgeving, met eventuele vergunningen, scholen, winkels, enz..
 • Door de aanwezigheid van een aankoopmakelaar vergroot u de kans op de koop omdat, de verkoper zich serieus genomen voelt, de financiële aspecten al zijn besproken met de koper in spé, hij kan een betere aankoopprijs uithandelen voor de koper,
 • Hij let op details in bijv. de substantie en voorzieningen van het huis, bespreekt eventuele wensen van- en met de koper, weet vaak oplossingen en laat weten voor eventuele veranderingen welke de juiste partners uit zijn ervaring hiervoor zijn,
 • Hij zorgt dat u niet te veel voor het huis betaald door de emoties van de koper(s). Dezen heeft de makelaar ook wel, maar anders en beheerster. Bovendien mist de koper door de emoties vaak details die de makelaar wel ziet (en noteert) en eventueel later aan kan vullen. De makelaar kijkt veel realistischer naar een woning en kan daardoor ook heel goed onderhandelen,
 • Als koper maakt u uw positie in het biedingsproces sowieso sterker. De makelaar weet waar hij op moet letten en waar het naar toe gaat en daarover informeert hij de koper.

Op basis van het bovengenoemde kom je uiteindelijk tot een “perfect deal” en betaal je niet te veel voor je huis.

Afhankelijk van de mate waarin u onze ondersteuning wenst, kunt u kiezen uit drie pakketten. De werkzaamheden die wij uitvoeren behelzen, het zoeken naar de juiste woning, bezichtigingen met u of namens u, onderhandelingen over de prijs en de koopvoorwaarden, advisering over een reeks onderwerpen en het opstellen van de koopovereenkomst. Ook zullen wij kunnen bepalen of een bouwtechnische keuring van de gevonden woning wenselijk is.

Als u en wij volledig tevreden zijn, is het tijd een intentie overeenkomst op te stellen. Hierin worden gemaakte afspraken vastgelegd over bijvoorbeeld de koopsom, de opleveringsdatum en welke partij bepaalde kosten betaalt. In de meeste gevallen stelt de verkoopmakelaar deze akte op. GS REAL ESTATES zorgt ervoor dat uw belangen correct zijn vastgelegd en compleet worden omschreven. Heeft de verkopende partij geen makelaar, dan stellen wij het voorlopig koopcontract samen met u op.

BEKIJK HIER ONZE TARIEVEN AANKOOPBEGELEIDING

MOCHT U ONS WILLEN INSCHAKELEN ALS AANKOOPMAKELAAR; DAN KUNT U UIT DRIE PAKKETTEN KIEZEN:

aankoop begeleiding pakket A 

€ 1.250, – 

Als u uw droomhuis gevonden hebt, dan verzorgen wij voor u de volgende fases:

 • Bezichtiging (1 woning);
 • Onderhandelen;
 • Het actief volgen en ondersteunen in het totale aankoopproces.

aankoop begeleiding pakket B

€ 1.750, – 

Als u een selectie van verschillende woningen hebt gemaakt die voldoen aan uw eisen en wensen, dan wordt u met dit pakket begeleid bij de volgende fases:

 • Bezichtigingen (max. 5 woningen);
 • Onderhandelen;
 • Het actief volgen en ondersteunen in het totale aankoopproces.

aankoop begeleiding pakket C

€ 3.000, – 

Heeft u behoefte aan begeleiding en advies van A tot Z voor een periode van 6 maanden, dan verzorgen wij voor u het volgende:

 • Hulp bij het zoeken van geschikte woningen;
 • Bezichtigingen (onbeperkt aantal woningen);
 • Onderhandelen;
 • Het actief volgen en ondersteunen in het totale aankoopproces.
De genoemde bedragen zijn exclusief BTW. 

HOE KAN HET ZO GOEDKOOP?

Bij de meeste in Curaçao werkende makelaars worden de kosten berekend aan de hand van een percentage van de aankoopprijs, de courtage. Deze courtage van een makelaar kan oplopen tot duizenden euro’s. De unieke formule van GS REAL ESTATES is anders. Bij een aankoopopdracht werken de makelaars niet met een makelaarscourtage maar ontvangen slechts de pakketprijs.

GS- REAL ESTATES is als aankoopmakelaar actief in Curaçao.

Translate »

Compare